Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Objížďka po cyklostezce?
Objížďka po cyklostezce? PDF Tisk Email
Pondělí, 23 Červenec 2018 00:00

Svést dopravu kvůli opravě značně frekventované silnice z Třebíče na Střítež na cyklostezku, procházející od Polikliniky zahrádkářskou kolonií, to je opravdu v rozporu se zdravým rozumem!

Už nyní je tato cyklostezka velmi vytížena nikoliv pouze jízdou cyklistů, ale zejména projížděním aut zahrádkářů. Silným provozem aut trpí nejen povrch cesty (téměř každoročně je tu nutno opravovat spousty výmolů), ale kromě cyklistů jsou auty též ohroženi kondiční běžci, pejskaři, maminky s kočárky. Je to typická „cyklostezka po česku“, která není jen pro cyklisty, jak je tomu v jiných evropských zemích, kde jsou cyklostezky úzké, aby se tam auta nedostala, ale tato „cyklostezka“ prostě slouží všem.

Ještě že povolali experta, který zjistil, že trasa se v současnosti pro objížďku nehodí. Opravdu si nedovedu představit, jak se úzkou silničkou, lemovanou po obou stranách auty zahrádkářů, valí kolony aut! A kam se „odkloní“ cyklisté, běžci, turisté? To, že se v Třebíči opravují silnice, je chvályhodné, ale musí to být, proboha, všechno naráz? Co třeba počkat, až bude opravena Bráfka? Jen tiše doufám, že někoho nenapadne kvůli objízdné trase rozšiřovat a masívně asfaltovat právě tuto cyklostezku a změnit ji na regulérní silnici!

V reakci na skutečnost, že radnice zamýšlí zavést tranzitní kamionovou dopravu do Libušáku a Boroviny, a ještě to nesmyslně  nazývá  obchvatem, tak si, bohužel, začínám  myslet, že v Třebíči už je možné úplně všechno!

Jaroslava Herzánová