Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Tiskový mluvčí Přibík (znovu) opouští radnici
Tiskový mluvčí Přibík (znovu) opouští radnici PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Červenec 2014 07:34

Ivan Přibík vykonával funkci tiskového mluvčího třebíčské radnice jedenáct let. Za šaškovsko-uherského vedení byl z radnice „odejit“. Nechtěl se podílet na dezinformacích, které tehdejší vedení radnice předkládalo veřejnosti. Musel opustit městský úřad na hodinu a byl mu sem dokonce zakázán přístup. Po komunálních volbách se vrátil. Několik let je také kronikářem Třebíče.

Co loajálního a vždy korektního Přibíka k rozhodnutí odejít vede, nechtěl sám komentovat. V poslední době však systematicky pracoval na sebevzdělání, před nedávnem složil státní zkoušku z německého jazyka, angličtinu již má dlouho. Zřejmě využil nabídky zaměstnání, kde bude jeho kvalifikace lépe hodnocena.

Starosta Pavel Heřman (přeběhlík z HZNR!) tvrdí, že se rozešli přátelsky a že Ivan Přibík zůstane externím kronikářem Třebíče. Ostatně, externě působil i jeho předchůdce Jiří Joura. Na uvolněné míste vypíše radnice výběrové řízení.

Ivan Přibík vedl tiskovou konferenci radnice ve středu naposledy. Rozloučil se s novináři s tím, že od srpna bude na tiskových konferencích sedět na jejich straně, nikoliv již za stolem vedení města.

František Ryneš