Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Investiční akce pokračují i v létě
Investiční akce pokračují i v létě PDF Tisk Email
Pondělí, 20 Červenec 2020 07:31

 

I v letošním roce probíhá v našem městě velké množství investičních akcí. Z těch velkých například zasíťování pozemků ve Vltavínské ulici, rekonstrukce větrného mlýna, výstavba sportovního okruhu Zámiš – Bažantnice, pátá etapa rekonstrukce říčních lázní - dřevěné budovy s převlékárnami na Polance. Dokončené jsou plošné opravy silnic v ulicích Velkomeziříčská a Samešova, očekáváme rozsáhlou rekonstrukci Karlova náměstí.

Sportovní okruh Zámiš – Bažantnice

Do listopadu letošního roku bude lidem sloužit sportovní okruh o délce zhruba 3 a ½ kilometru, v šířce 3 metry, s asfaltovým povrchem. Součástí okruhu budou tři parkoviště s celkovým počtem 25 parkovacích míst, dvě odpočívky se stoly, lavicemi a stojany na kola. Lidé se mohou těšit také na malé zázemí pro biatlonový sport. Sportovní okruh využijí cyklisté, in-line bruslaři, běžci, pěší a v zimě i lyžaři.

Rekonstrukce dřevěné budovy říčních lázní na Polance, pátá etapa

Letošní etapa navazuje na předchozí práce, kdy hlavně probíhala výměna poškozených dřevěných částí a jejich nátěry v nových, tlumenějších tónech. Nyní probíhají převážně stavební práce v přízemí objektu, jako je odvedení dešťové vody, vsakovací zařízení, oprava sociálního zařízení včetně rozvodů vnitřního vodovodu a kanalizace. Bude dokončena výměna degradovaných částí dřevěné konstrukce a opraveny nátěry konstrukcí a stěn. V poslední etapě rekonstrukce, která proběhne v příštím roce, bude dokončen nátěr vnějšího pláště budovy a kompletace a terénní úpravy v bezprostředním okolí.

Irini Martakidisová